Despre noi

Fondator Genau Languages

Asa a inceput pasiunea mea pentru limbile straine, indrumata fiind de specialisti competenti in domeniul lor de activitate, care au stiut sa imi insufle dorinta de a descoperi si aprofunda limbile straine.

Am simtit nevoia sa transmit aceasta pasiune mai departe, de aceea am ales sa imbratisez cariera de profesor.

Parcursul a fost unul lung, presarat atat cu reusite, cat si cu piedici si dificultati, dar am stiut tot timpul ca nu trebuie sa renunt si ca trebuie sa trec prin toate etapele pentru a progresa.

Dupa absolvirea Facultatii de Litere din Iasi, am ales sa aprofundez limbile straine in afara tarii, in Germania, la Universitatea din Kassel si la prestigioasa Universitate Georg-August din Göttingen. Beneficiile au fost imense atat pentru dezvoltarea personala, cat si pentru formarea profesionala, deoarece in tot acest timp mi s-au deschis diferite oportunitati de predare.

Am facut cunostinta cu sistemul educational de stat german, in cadrul caruia am predat la cea mai inalta forma de invatamant, si anume la gimnaziu.

La propunerea profesorului de sintaxa, de la Universitatea din Göttingen, am avut onoarea de a preda romana ca si limba straina, la studentii straini de aici.

De asemenea, ofertele de predare a diferitelor cursuri de limbi straine, atat la adulti, cat si la copii, au constituit o activitate permanenta de-a lungul carierei mele.

Lucrand ca si trainer de limbi straine pentru companii mari din Germania, precum Volkswagen Automobile AG, IAV GmbH Ingenieurgesellschaft Auto und Verkehr, CROWN Foodcan, m-am simtit atrasa de aceasta activitate, deoarece in acest sector am avut ocazia sa imi pun in aplicare stilul propriu de predare, bazat pe transmiterea cunostintelor de specialitate, intr-o maniera creativa, flexibila si prin incurajarea dezvoltarii autonomiei personale.

Prin urmare, am decis sa imi continui cariera in sectorul particular de invatare a limbilor straine.

Activa fiind profesional pe piata din Romania de mai multi ani, ca si trainer de limbi straine, traducator si evaluator lingvistic, am observat o tendinta de a limita procesul de invatare a limbilor straine la predarea notiunilor de gramatica si vocabular, ignorandu-se astfel importanta de a dezvolta si restul de competente lingvistice, mai ales cea de comunicare orala.

De aceea, m-am decis sa infiintez un centru de limbi straine in cadrul caruia se pot invata limbi straine intr-un mod sistematic si eficient, prin trecerea de la un nivel lingvistic la urmatorul, prin activitati interactive si distractive care implica exersarea tuturor competentelor lingvistice, dar si prin formarea unei atitudini pozitive fata de cultura tarii respective.

Am infiintat centru de limbi straine Genau Languages nu doar din dorinta de a transmite mai departe cunostintele mele de specialitate, precum si experienta mea didactica, dar si din dorinta de a arata celor care trebuie sa invete o limba straina ca se poate invata cu placere si ca putem avea rezultate extraordinare, atat timp cat avem rabdare cu noi insine, suntem consecventi si avem alaturi de noi un profesor, care nu doar isi cunoaste foarte bine materia, dar si stie sa ne ajute sa depasim teama de esec.

Contactează-ne